Gradonačelnica obišla radove na putnim pravcima u MZ Kačer

Miodrag Gardić i Miloš Tanasković meštani zaseoka Tanaskovići u Kačeru sa zadovoljstvom su dočekali gradonačelnicu i njene saradnike na putnom pravcu koji je danas asfaltiran. Izražavaju zahvalnost, jer kako ističu ovde mladi žele da ostanu na selu.

“Bavim se poljoprivredom i stočarstvom, zahvalio bi se Gradu i nadam se da ćemo i dalje sarađivati jer bez puta nema opstanka i ostanka mladih na selu”, kaže Tanasković koji se vratio da živi u Kačeru.

Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević u ovoj mesnoj zajednici radiće se ukupno 16 putnih pravaca.

“U prošloj godini u Kačeru je ostalo nerealizovanih 7 putnih pravaca, a zajedno sa 9 putnih pravaca koji će se realizovati do kraja ove godine biće to ukupno 16 putnih pravaca u dužini od 2000 metara, čija je vrednost sa učešćem građana oko 7,5 miliona dinara. Takođe, biće saniran i glavni put u dužini od 400 metara”.

Gradonačelnica dodaje i da se uporedo radi u još dve seoske mesne zajednice Ravnima i Trnavi, a da će se nakon toga mehanizacija JKP “Niskogradnja” preseliti u Lunovo Selo i Kremna.

“U Gradskom budžetu je za poziciju održavanje puteva i ulica izdvojeno 255 miliona dinara, rebalansom će ova pozicija biti povećana još za 80 miliona dinara. Pokušaćemo da sve radove ubrzamo i da sve putne pravce koji su u planu da se rade i završimo”, zaključuje gradonačelnica.

Zlatiborske Novine