-5.5 C
Zlatibor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

Grad Užice pouzdan partner u sprovođenju infrastrukturnih projekata

“Grad Užice prepoznat je kao pouzdan partner u realizaciji infrastrukturnih projekata od strane donatora iz Evropske unije”, istakao je viši astistent programa “EU PRO plus” Slobodan Derikonjić na Početnoj konferenciji projekta “Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan”.

Prema njegovim rečima od ukupno 33 projekta koji se realizuju grad Užice jedina je lokalna samouprava u kojoj se realizuju dva i to su adaptacija prostora za potrebe vrtića u selu Karan i rekonstrukcija ATD-a.

“Evropska unija podržava ove projekte preko programa “EU PRO plus” u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i očekujemo da će sve što je projektom planirano biti završeno u roku i u skladu sa dinamikom predviđenih aktivnosti. Svi građevinski radovi na objektu u Karanu trebalo bi da budu završeni za 150 dana, nakon čega će uslediti opremanje prostora i uključivanje novoformirane predškolske ustanove u rad Predškolske ustanove Užice”.

Uz zahvalnost donatorima iz Evropske unije i programu EU PRO plus na donaciji vrednoj 200 hiljada dolara, gradonačelnica Užica dr Jelena RAković Radivojević, podsetila je da je učešće grada 230 hiljada dolara i da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za grad, ali pre svega za meštane Karana i okolnih sela.

“Izdvajanjem sredstava za ovu namenu nastavili smo veliki investicioni ciklus pokrenut u ovoj godini za adaptaciju, rekonstrukciju i energetsku sanaciju škola i vrtića. Posle energetske sanacije tri osnovne škole i jednog vrtića, kompletne rekonstrukcije škole u Gostinici, rekonstrukcije fasade na OŠ „Dušan Jerković“ i potpisanog ugovora za energetsku sanaciju “Prve osnovne škole kralja Petra II” imamo razloga za zadovoljstvo, ali ne i za opuštanje. Predstoji nam da završimo novi vrtić na Carini, ali i da radimo na otvaranju novih vrtića u seoskim mesnim zajednicama. To će sigurno biti jedan od prioriteta u narednoj godini”.

Nakon relaizacije projekta biće otvoren potpuno novi objekat Preškolske ustanove Užice, koji će zadovoljiti potrebe za 50 novih korisnika koji žive na području Karana i okoline.

Ovaj projekat finansira Evropska unija preko programa „EU PRO Plus“. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost grada Užica i ne odražava nužno stavove Evropske unije“.

Grad Užice

spot_img