Fudbalski talenti – Uspešan debi Darka Pavlovića

Posle poraza na svom terenu od Slobode iz Čačka, Sloga je sa neizvesnošću otputovala na derbi Sevojnu u minulom kolu Zapadno-moravske zone. Golman Golubović i štoperski tandem Đorđević – Kostić, zbog kartona, nisu mogli nastupiti. U toj situaciji na golu se našao Darko Pavlović, momak koji je 15. januara napunio 17 godina.

Bilo je straha kako će se Pavlović snaći na svom debiju u seniorskom sastavu. Na sreću ispalo je sve mnogo bolje od očekivanja. Odbranio je penal Karadareviću i još nekoliko snažnih šuteva Ivanovića, Đajića i Terzića. Zahvaljujući ponajviše njemu, uzeli smo bod u igri bez golova, poslednjih 10 minuta imali smo igrača manje, pa smo i dalje lideri Lige. Sa njim radim nepunu godinu dana. Pre toga trenirao ga je Dejan Timotijević i Dejan Golubović, naš prvi golman. Darko ima potencijal. Visok je 187 santimetara, na njemu je da nastavi sa ozbiljnim radom – kaže Zoran Novaković, trener Sloginih vratara.

Sanjao sam dan kad ću stati na gol seniorskog tima. Šansa mi se ukazala na derbiju u Sevojnu. Kažu da sam je iskoristio na najbolji mogući način. Bilo je dobro, ali sam imao i jednu grešku koja je ostala nekažnjena. Jedan sam od onih koji potiču iz Slogine golmanske škole za čiji je rad zadužen Dejan Golubović. Od prekomande među seniore, radim i sa trenerom Zoranom Novakovićem. Znam da bez rada nema ništa pa ću nastaviti sa još jačim treninzima i bar malo ličim na mog uzora Radišu Ilića – veli Darko Pavlović.

Vreme će pokazati hoće li još jedan Podrinjac imati prepoznatljivu golmansku karijeru poput njegovih zemljaka Radiše Ilića, Mila Đenića, Zorana Novakovića, Dejana Golubovića…

Zlatiborske Novine / Milan Andrić