Ekološka nedelja „Bašta neće smeće“

Kancelarija za mlade iz Bajine Bašte uspešno je organizovala, od 22-28. marta, ekološku akciju pod nazivom „Bašta neće smeće“. Čitava nedelja protekla je u aktivnostima.

U ponedeljak je u Kancelariji za mlade obavljeno predstavljanje LEAP-a Bajine Bašte. U utorak radilo se na pisanju scenarija za ekološki video volontera Kancelarije za mlade. Snimanje ekološkog videa sa ciljem podizanja svesti o ekološkim problemima u Bajinoj Bašti urađeno je u sredu. U četvrtak su čišćene divlje deponije na Tari u saradnji NP Tara i Kancelarije za mlade. U petak je radila edukativna radionica za volontere. Centralno mesto u njoj pripalo je prirodnim lepotama Srbije, njihovom značaju i potrebi da se one očuvaju. U subotu je upriličena akcija čišćenja desne obale Drine od Kućice na steni pa do plaže na Rači.

Učesnici ekološke akcije

Akcija je trajala tri sata. Za to vreme 24 volontera iz Ustanove Kultura, TO „Tara-Drina“, Kancelarije za mlade, NP Tara, JKP “12. septembar“ , opštine i petočlana grupa iz Kostojevića sakupili su 90 džakova raznog smeća. Među učesnicima akcije bila je i predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić – kaže koordinator u Kancelariji za mlade Petar Nešković.

Ekološka nedelja „ Bašta neće smeće“ završena je prikazom ekoloških video materijala što je ujedno bio početak mesečne kampanje koja ima za cilj da podigne ekološku svest građana.

Zlatiborske Novine / Milan Andrić