Ekipa pribojskog sela Batkovići pobedila na finalnom turniru seoskih igara

Ekipa pribojskog sela Batkovići i ove godine pobedila na finalnom turniru Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. U finalu Igara, proteklog vikenda na Ubu, Batkovići su sa šest bodova više od kraljevačkog Miločaja, postali ponovo šampioni Srbije.

Do druge uzastopne titule Batkovljani su stigli preko opštinskog takmičenja u Sastavcima,a bili su i pobednici regionalnog turnira.

Podsetimo,ekipa sela Batkovići,prošle godine postala je prvak Seoskih igara Srbije,u finalnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji.

Seoske igre Sportski savez Srbije organizuje već tri godine, u cilju oživljavvanja sela i aktivnosti mladih iz ruralnih sredina.Igre postaju sve popularnije,pa je prve godine učestovalo šest ekipa,druge devet,a ove godine takmičilo se svih 20 ekipa iz naše zemlje.Prvi pobednik Seoskih igara bila je ekipa Rudne Glave iz Zaječara,a poslednje dve godine ta prestižna titula je u rukama sportista amatera,sela Batkkovići iz pribojske MZ Sastavci.

Za ostvarenu pobedu Batkovljanima sledi nagrada u vidu sportske opreme, dok će rukometni teren,sa tartan podlogom, dogovorom kapitena dosadašnjih pobednika, pripasti ekipi Miločaja iz Kraljeva.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *