Dupla svečanost: U Priboju svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih i proslavljen 7. rođendan SIM Srbije!

Velikim vatrometom i koncertima Dejan Petrović Big benda i Lexington benda, u Priboju je 19. juna zvanično otvorena ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a uz veliku rođendansku tortu obeležen je i sedmi rođendan Igara u Srbiji.

Ovoj velikoj svečanosti upriličenoj u jednom od najlepših krajeva naše zemlje, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine prisustovali su brojni gosti iz čitavog regiona i veliki broj građana Priboja i cele Srbije.

Među uglednim zvanicama su bili i Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Zdravko Marić, osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, Tihomir Gudić, izvršni direktor regionalne organizacije Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Maja Marković, direktorka centra za korporativni marketing i brigu o klijentima Dunav osiguranja, Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Proboja, Igor Rakočević, potpredsednik KSS za mušku košarku, Krsto Janjušević, narodni poslanik, predstavnici Opštine Priboj, članovi Organizacionog odbora SIM Srbije – Priboj 2020. i mnogi drugi.

Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj / Foto: RINA

„Priboj je mesto na tromeđi i svi živimo zajedno i složno, zato je ova opština zaslužila da bude domaćin Sportskih igara mladih. Naš cilj je da se deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske što više druže i nadam se da ćemo biti dobri domaćini“, izjavio je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

FOTO: SIM SRBIJE PREDRAG SRETENOVIĆ

Ceremonija je održana uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije u vezi sa epidemiološkom situacijom i uz održavanje distance od jednog metra, a program je počeo intoniranjem himne Republike u izvođenju Crkveno-gradskog hora “Sveti knez Lazar”.

Zdravko Marić, direktor Sporstskih igara / Foto: RINA

„Ponosan sam kako je Priboj preuzeo ulogu domaćina,ali i činjenicom su deca prepoznala značaj igara. Ceo tim vredno radi i nadam se da će ove igre biti za pamćenje. Najvažnije je da se deca druže, i to je moto igara koji nas je vodio. Da kroz sport izađu na ulicu da se druže i da ne vode računa o nacionalnim razlikama. Veliki sportisti nas podržavaju, i to je jako važno, jer oni su brojnoj deci uzori i oni se ugledaju na njih“, rekao je Zdravko Marić, direktor Sportskih igara mladih.

Publika je tokom večeri uživala i u nastupima Beogradskog igračkog centra, mališana iz Predškolske ustanove “Neven” iz Priboja i “Haos animatora”, a prisutne je najpre pozdravio Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboj, tehničkog partnera Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

FOTO: SIM SRBIJE PREDRAG SRETENOVIĆ

On je podsetio na to da je, po prvi put od osnivanja Igara u Srbiji, Priboj domaćin i tri državna prvenstva za pojedine uzraste dece, i to u atletici (trka na 60 metara), u malom fudbalu i u igri između dve vatre, koja je postala i zaštitni znak Igara.

FOTO: PREDRAG SRETENOVIĆ

Do sada su državna prvenstva u svih deset SIM sportova održavana u Beogradu. Prvenstva su odigrana 19. juna tokom dana, dok su nadmetanja u ostalim sportovima na programu 20. juna, na kompleksu školskih terena u novom delu Priboja.

Otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih, Foto: RINA

Sportske igre mladih podržali su i brojni uspešni sportisti koji su svoje karijere ostvarili širom sveta, poput Peđe Mijatovića, Nemanje Matića i Luke Modrića.“

„Velika je radost što vas opet vidim na sportskim terenima. Držite se i dobro zabavite, takmičenje je u drugom planu. Igrajte se jer igra je zakon“, poručio je svim učesnicima Luka Modrić preko video poruke.

Koliko je važno da se deca bave sportom i na taj način druže i upoznaju svoje vršnjake, potvrdio je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport.

„Neki od ovih mališana će sigurno postati uspešni sportisti, ali sport ih uči i da postanu dobri ljudi a to je najvažnije“, izjavio je Tanasković.

Iza projekta Sportske igre mladih stala je Vlada RS i jedina državna banka Poštanska štedionica, a generalni sponzor je Dunav osiguranje.

Zlatiborske Novine / RINA / Kurir