Dramatične slike nakon nevrmena iz poplavljenih područja: Svi meštani sela Semegnjevo potpuno odsečeni od sveta

Dva dana nakon nezapamćenog nevremena i dalje stižu dramatične slike iz poplavljenih područja.

Selo Semegnjevo na Zlatiboru i nekoliko stotina njegovih meštana su potpuno odsečeni od sveta, jer je put koji vodi do njihovih kuća pretrpeo katastrofalna oštećenja i od momenta kad se nevreme silovito sručilo, više nije u funkciji.

Foto: RINA

“Ni najstariji meštani ne pamte da je voda nekad ranije nanela baš ovoliku štetu putnoj infratsrukturi. Preko 700 metara puta je potpuno uništeno, čak toliko da ništa ni ne nagoveštava da su tuda nekada prolazila vozila. Neko ko se tu zatekne prvi put, pomsilio bi da je oduvek bilo rečno korito. Voda je nosila sve pred sobom i na toj deonici ništa nije ostalo”, kaže za RINU Luka Crepuljarević iz sela Semegnjevo.

Foto: RINA

Osim ovih 700 metara puta koji su potpuno odneti, još preko tri kilometra je takođe oštećeno i u jako lošem stanju i zahteva hitnu sanaciju kako bi žitelji Semegnjeva mogli normalno da funkcionišu.

Foto: RINA

“Situacija je veoma teška jer u selu živi dosta i starijih ljudi, tako da ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bi nekom od njih, ne daj Bože, bila potrebna medcinska pomoć. Postoji alternativni put kojim se može stići do Zlatibora, ali je on takođe u jako lošem stanju. Samo terenski automobili mogu tuda da prođe, pa to dodatno otežava stanje”, dodaje Luka.

Foto: RINA

Voda koja se izlila u ovom zaltiborskom selu nije pričiniča štetu na stamebenim objektima i porodičnim domaćinstvia, ali su poplavljene pojedine vikednice na tom području.

Zlatiborske Novine / RINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.