Đerlek: Dezinformacije o smrti medicinske sestre iz Sjenice

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru sazvao je u nedelju konferenciju za medije zbog, kako kaže, dezinformacija o smrti medicinske sestre Slavice Gujanice iz Sjenice.

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti ona je navodno transportovana u Opštu bolnicu gde joj nije ukazana medicinska pomoć niti je hospitalizovana, a preminula je na putu ka ZC Užice. Đerlek objašnjava da je medicinska sestra odbila bolničko lečenje, a da joj se stanje posle dva dana lečenja kod kuće pogoršalo.

“Upućena je na hospitalno lečenje na pulmološko odeljenje OB Novi Pazar. Tamo je pregledao dr Asim Leković. Predložena je hospitalizacija koju je naša koleginica, sad već pokojna, odbila”, navodi Đerlek, a prenosi RTS.

Da je Gujanica samovoljno odlučila da ne ostane hospitalizovana u Novom Pazaru, već da samostalno sprovede kućno lečenje koje je rezultiralo pogoršanjem posle 48 sati, potvrđuju i zamenik direktora Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović i vozač Hitne pomoći koji je transportovao nazad u Sjenicu.

“Koleginicu Jasminu je zvala Slavica mobilnim telefonom i rekla: Ja idem kući. Vratili smo se na pulmologiju, uzeli je, odveli je kući. Ona je nastavila lečenje u kućnim uslovima ta tri dana. U popodnevnim časovima 16., zatražena je intervencija Hitne pomoći iz Sjenice, uputili su je hitno za Užice i ona taj put nije izdržala”, navodi Dejan Kovačević, vozač Hitne pomoći DZ Sjenica.

Gujanica je preminula na putu za Užice od komplikacija izazvanih koronavirusom.

Požrtvovano i bez predaha je radila na prijemu kovid pacijenata gde se, najverovatnije, i zarazila, prenosi RTS. 

Zlatiborske Novine / Anadolija / Medin Halilović