Deca sa Kosova na Mitrovcu

Oko 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa porostora Kosova i Metohije boraviće ovih dana na Mitrovcu na Tari.

Prva grupa dece već je stigla na Mitrovac, saopštila je Kancelarija za KIM koja je u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečijih letovališta Beograd organizovala sedmodnevni boravak dece na ovoj planini.

Pored sportsko-zabavnih aktivnosti, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja, a obezbeđena im je i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov je istakla važnost ovakvih akcija za naše najmlađe sa Kosmeta.

”Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bila na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im kao Kancelarija za KiM uvek biti podrška”, kaže Miladinov.

Ona je posebno istakla i zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

”Samo tokom prošle godine, Kancelarija za KiM je sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajine i ove godine ćemo nastaviti sa istim aktivnostima”, navodi Miladinov.

Ovim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Zlatiborske Novine / Prvi portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *