Dan opštine Bajina Bašta – Povelja Domu zdravlja „Evelina Haverfild“

Svečanom sednicom Skupštine opštine održanom 26. jula i dodelom priznanja, obeležen je Dan opštine Bajina Bašta. Sednica je počela slušanjem himne Bože pravde koju je otpevala Marija Malidžan i izvođenjem spleta igara KUD Jelek. Potom je prisutne pozdravio predsednik SO Bajina Bašta Mladen Lukić, a glumac Jovan Jelisavčić kazivao je istorijat Bajine Bašte onako kako ga je u svom delu video književnik Svetislav Basara.

Usledilo je kraći presek istorijata, ostvarenih rezultata i narednih planova aktivnosti opštine Bajina Bašta o kome je govorila predsednica Vesna Đurić. Čestitku za Dan opštine i pohvalu na njen račun uputila je državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mandžukić.

Maja Mandžukić, državna sekretarka u Ministarstvu lokalne samouprave

Povelju opštine Bajina Bašta dobio je Dom zdravlja“ Evelina Haverfild“. O istorijatu te ustanove i njenom doprinosu u suzbijanju epidemije izazvane korona virusom govorila je direktorka dr Dušica Jovanović.

Zahvalnice u oblasti poljoprivrede dodeljene su Marinku Krstiću  iz Okleca, Mirjani Stevanović iz Ovčinje, Dimitriju Milutinoviću iz Gvosca,  Borivoju Lišaninu iz Bajine Bašte, Lazaru Blagojeviću iz Pepelja, Zoranu Mitroviću iz Pilice i  Nikoli Živanoviću iz Bajine Bašte.

Dobitnici zahvalnica

Iz oblasti humanitarnog rada dobitnici zahvalnica su volonteri Crvenog krsta Bajina Bašta i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bajina Bašta. Boriša Čolić dobitnik je zahvalnice iz oblasti turizma. Dr Marko Stojanović dobitnik je zahvalnice iz oblasti sporta. Zahvalnicu je dobio i Milorad Radovanović iz Bajine Bašte iz oblasti starih zanata. Isto priznanje dobio je potpukovnik pilot Predrag Milutinović iz Bajine Bašte. Posthumno zahvalnica je dodeljena zastavniku Nebojši Drajiću iz Jaklja. Učenicima koji su poneli naziv „ Đak generacije“ uručene su novčane nagrade.

Đaci generacije

Nagrađeni igrači i treneri Sloge

Povodom Dana opštine novčane nagrade dodeljene su fudbalerima i stručnom štabu Fudbalskog kluba Sloga za izuzetne sportske rezultate i plasman u Srpsku ligu- Zapad. Sportski savez opštine Bajina Bašta dostavio je spisak igrača i trenera kojima pripada nagrada. U njihovo ime nagradu je primio kapiten Dejan Golubović.

Zlatiborske Novine / M. Andrić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *