Brojni nastupi u Arilju – letnjoj prestonici kulture

Dvanaesti po redu ARLEMM otvoren je pre sedam dana u Arilju, gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića, koji su premijerno za domaću publiku izvodili Karminu Buranu.

Narednog vikenda, 30. i 31. na ostrvu Uski vir, na Rzavu – najčistijoj reci u Srbiji, u okviru ARLEMM art festivala, publika će biti u prilici da uživa u muzici: Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, Ortodoks keltsa, Teksas fluda, Svemirka i brojnih drugih umetnika.

Manifestaciju je do sada ga je posetilo više od 5.000 ljudi.

Posetioci su tokom prve nedelje trajanja manifestacije imali priliku da slušaju Anu Ćurčin, dečiji hor Branko, džez sastav Ejot.

Arilje će do 1. avgusta biti letnja prestonica kulturnih dešavanja, zato će se ulicama ovog mesta i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine…

Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Pored muzičke nastave, deca i mladi imaju mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti su u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Milica Mladenović iz organizacionog tima festivala istakla je da je ARLEMM ove godine prepoznat po šampionskim ostvarenjima.

– Spojili smo umetnost, sport, prirodu, i dobili neponovljive rezultate, koji nas vode u nove ideje – kazala je Mladenović tim povodom.

Program se može pratiti i u živom prenosu putem Telenorovog „jutjub“ kanala.

Zlatiborse Novine / Danas / K. D. / Foto: Promo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *