Biciklizam: Aco Dimitrijević treći na prvenstvu Srbije

Najnovija lepa vest stigla je sa brdskog Prvenstva Srbije u master B kategoriji u kojoj se takmiče biciklisti starosnog doba od 40-50 godina. Aco ih ima tačno 44.

Posle rastanka sa automobilskim sportom, gde je ostvarivao izvanredne rezultate, Aco Dimitzrijević, zvani Lauda, zaljubio se u biciklizam. Za kratko vreme, tačnije tokom ove godine, ostvarivao je rezultate za respekt.

-U konkurenciji 60 takmičara osvojio sam treće mesto. Pobednik je bio Nenad Jevtović iz Gornjeg Milanovca, a drugoplasirani je Toni Smiljanić iz Požege. Prvenstvo je održano u Čačku na brdskoj stazi u Pridvorici. Staza je bila duga pet kilometara. Meni više odgovaraju duže staze, ovde se praktično nisam ni zagrejao, a trka je završena – kaže Aco Lauda.

Ovaj bajinobaštanski uzorni sportista i ugostiteljski radnik, nedavno je postavljen za upravnika hotela „Beli bor“ na Tari, član je Biciklističkog kluba Hajduk iz Kule. Reče da je izuzetno zadovoljan onim što klub čini za njega, ali i on reultatima to opravdava na najbolji mogući način.

Ide na svetsko prvenstvo

Pre Prvenstva Srbije, Dimitrijević je na Jahorini učestvovao u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo veterana . Preko 600 takmičara borilo se za jedno od prvih šest mesta koja vode na Svetsko prvenstvo. Dimitrijević se nalazio u vodećoj grupi od 20 vozača koja je hitala ka cilju, ali je imao veliki peh.

-Zauzeo sam 10. mesto uprkos činjenici da sam imao pad , da sam se ugruvao i polomio menjač. Gore od mene prošao je jedan Italijan i jedan Beograđanin zbog kojih sam i ja pao – veli Dimitrijević.

Nakon pregleda snimka trke, odlučeno je da se uputi poziv Dimnitrijeviću da bude učesnik Svetskog prvenstva koje će se takođe održati na Jahorini u prvoj polovini oktobra. Sudije su smatrale da bi sigurno bio među prvih šest da nije bilo pada za koji Dimitrijević nije kriv.

Zlatiborske Novine / M. Andrić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *