Atletika na Zlataru

Opštinu Nova Varoš posetio je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, posetu je predvodio predsednik opštine Radosav Vasiljević sa saradnicima iz oblasti sporta.

 “Tema našeg okupljanja jeste promocija značaja Zlatara vezano za razvoj sporta u Novoj Varoši ali i da bi došli do promocije u budućem periodu moramo ući u jedan ozbiljan poduhvat, i pokretanje inicijative za detaljno sređivanje gradskog stadiona, za održavanje svih sportskih sadržaja, pogotovo atletike. U što bržem vremenskom periodu završićemo svu potrebnu dokumentaciju kojom ćemo aplicirati kod Ministarstva omladine I sporta, kako bi nam pomogli da stvorimo nove uslove, I uložili, moram da kažem posle 100 godina, jer se ove godine obeležava I 100 godišnjica kluba. Imamo mnogo razloga da ulažemo u adaptaciju ovog terena, da podignemo značaj sporta u Novoj Varoši ostvarujući najbolje rezultate. Može da se trenira svuda ali samo sa naših terena može da se pobeđuje a dokaz tome je I naš današnji gost koji će nam pomoći, kako bi Nova Varoš postal centar Srpskog atletskog saveza”, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

 Cilj ove posete je promocija Zlatara kao i njegov značaj za kondicione pripreme atletičara i sportista kao i poboljšanje sportske infrastrukture za atletiku. Branković je istakao da će Srpski atletski savez pomoći donacijom opreme koja je potrebna stadionu na Branoševcu, kako bi u budućnosti atletičari imali vrhunske uslove za pripreme, kao i uslove za školski sport.

 “Za Novu Varoš i Zlatar me  vežu veoma lepe uspomene, ali na ovoj stazi sam imao I mnogo teških trenutaka ali upravo ti teški trenuci su doneli I mnogo srpskih rekorda koji I danas stoje. Na žalost i ako se poslednjih 15-16 godina trudim da kao direktor stvorim mnogo bolje uslove nego što su bili u moje vreme, mladi danas nisu spremni na takva odricanja Ii na takve mukve kakve su potrebne da bi se čovek bavio vrhunskim sportom. Pre 30 godina proveli smo u “Panorami”  nekih  mesec dana, ovde smo svakodnevno dolazili, trčali po šumi, brdima I u jednim nestvarnim uslovima uspeli da budemo tada najbrža Bela štafeta na svetu I da postignemo rezultat, koji je danas gledajući naučna fantastika za one koji treniraju atletiku, ne samo u Srbiji već i celom regionu. Danas sam ovde zbog poziva I pokretanja inicijative predsednika opštine Nova Varoš. Video sam stvarno jednu iskrenu  želju da se od ogog stvarno jednog već propalog sportskog objekta načini jedna atlerska kraljica, I da tako I postane centar za razvoj Srpske atletike”, istakao je Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza.

U planu je i realizacija dva projekta: “Dečija atletika” nižih razreda osnovne škole kao I projekat “Brzinom do zvezda”, gde se bira majbrže dete uzrasta 3. I 4. Razreda OŠ, koje će možda biti i idol svoje generacije. Kako je rekao Branković veoma je važno omogućiti deci da treniraju u najboljim mogućim uslovima.

Zlatiborske Novine / Zlatarpress / TV5