Aktivnosti UG „Drina etno – art“ – Smotra u Arilju

U Gradskoj galeriji, u organizaciji Biblioteke Arilje, 12. novembra otvorena je 23. Smotra likovnog stvaralaštva amatera Zlatiborskog okruga.

Ove godine, učešće su uzeli stvaraoci iz sedam od deset opština regiona – Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Prijepolja, Užica, Požege i Nove Varoši. Šezdeset radova dostavio je trideset jedan umetnik, pri čemu ih je najviše iz grada domaćina (29), a skoro trećina iz naše Bajine Bašte (19).

Na otvaranju Smotre, prisutne umetnike i goste pozdravila je Sanja Sofijanić, istoričar umetnosti i urednik likovnog programa, posebno se zahvalivši članovima Udruženja građana „Drina etno art“ .

„Umetnici iz Bajine Bašte su i ove godine, svojim odzivom, brojem učesnika i radova, presudno doprineli očuvanju ove tradicionalne manifestacije“, rekla je Sofijanić i dodala:

Sanja Sofijanić i Marija Aleksić

„Najveći deo radova, kao i ranije, čine slike, rađene tehnikom ulja na platnu, mada ima i duboreza, slikanog stakla, akrila, tempera, radova u kombinovanoj tehnici, instalacija i jedna skulptura, baš iz Bajine Bašte.“

Izložbu je otvorila i zahvalnice svim učesnicima podelila direktorica Marija Aleksić, te je usledilo prijatno druženje i razgovor posetilaca i umetnika..

Ove godine, svojim radovima na Smotri iz našeg grada predstavili su se Goran Ekmeščić, Slađan Ignjatović, Mira Marković, Miloje Vasić, Goran Radovanović, Vladisav Biljić, Bojan Ilić, Tomislav Aleksić a po prvi put i Dragana Vasić i Sonja Gajić.

Manje bitan, „takmičarski deo“ Smotre, po drugi put je organizovan on-lajn glasanjem na društvenim mrežama.

Na kraju, treba napomenuti da je, uz iskazano poštovanje, lep prostor i veoma kvalitetnu izložbenu postavku, bilo prijatno predstavljati Bajinu Baštu u Arilju i ove, kao i u nizu prethodnih godina…

Zlatiborske Novine / BB Glas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *