700 hiljada dinara za jednokratnu pomoć članovima Udruženja ratnih vojnih invalida i porodicama palih boraca

Povodom Dana Grada svake godine, članovima Udruženja ratnih vojnih inalida i članovima porodica palih boraca sa teritorije grada Užica dodeljuje se jednokratna novčana pomoć, pa je tako bilo i ovog oktobra. Za podršku i razumevanje iz Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije stigla je zahvalnica, koju su predstavnici užičkog udruženja uručili članu Gradskog veća za socijalnu politiku Slobodanu Grbiću.

“Događaji od pre tri decenije zahvatili su i naš kraj, osim većeg broja mobilisanih mladića u taj strašni rat javio se i veći broj dobrovoljaca, potvrđujući duboko nasleđeno dostojanstvo, snagu i patriotizam naših predaka. Bili su to hrabri momci koji su rame uz rame stajali na braniku svoje otadžbine. I ovaj susret jedna je od prilika da izrazimo zahvalnost za sve što su učinili za našu zajednicu”, istakla je obraćajući se prisutnima predsednica URVI Užice Ljilja Cvrkota.

Udruženje ratnih i vojnih invalida Užice, kako je istakla, posebnu zahvalnost duguje gradskom rukovodstvu i gradonačelnici dr Jeleni Raković Radivojević, jer ni ove godine nisu zaboravili na ratne vojne invalide i porodice palih boraca.

“Iako smo svesni da više od godinu dana živimo sa teškom epidemijom koja je zahvatila celu planetu, to nije bila prepreka da se iz budžeta izdvoje novčana sredstva za jednokratnu pomoć za sve članove udruženja. Izuzetnu saradnju imamo i sa članom Gradskog veća Slobodanom Grbićem, koji je tu da sasluša naše probleme i da nam u skladu sa mogućnostima izađe u susret. Nadamo se da će naša saradnja sa gradom biti nastavljena i u narednom periodu, a sve sa ciljem unapređenja uslova za bolji život članova našeg udruženja”, dodala je predsednica URVI.

Ove godine opredeljena su sredstva u iznosu od 700 hiljada dinara za isplatu jednokratne pomoći članovima Udruženja ratnih vojnih invalida i porodicama palih boraca, a u Gradskoj upravi nadaju se da će u narednoj godini moći da opredele i viši iznos sredstava.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *