7. april – Dan opštine Požega

Opština Požega danas obeležava svoj praznik u spomen na odluku knjaza Miloša Obrenovića iz 1832. godine „da grad osnuje i temelje istog postavi“. I ove godine Dan opštine proslavlja se u uslovima epidemije i borbe protiv korona virusa. Izaostale su kulturne manifestacije i svečana sednica SO, ali se, uz poštovanje svih epidemijskih mera, nije odustalo od dodele tradicionalnih priznanja i nagrada “7. april”. Nagrađenima i pohvaljenima ispred lokalne samouprave  obratili su se predsednik SO Požega Dejan Mrkić i zamenik predsednika Opštine Požega Ivan Novaković.

U svom izlaganju Mrkić se zahvalio  ispred skupštine svim nagrađenim i pohvaljenim pojedincima i kolektivima iz Požege koji su u prethodnom periodu dali nemerljiv doprinos u radu i zalaganju da se situacija usled pandemije što lakše prebrodi.

Zamenik predsednika Opštine Požega Ivan Novaković ističe da su priznanja koja su danas dodeljena  izraz prepoznavanja istaknutih pojedinaca i kolektiva iz Požege, od strane lokalne samouprave i da su svakako jedan vid zahvalnosti za postignute rezultate.

Opštinsko priznanje u vidu Povelje pripalo je ove godine Domu zdravlja Požega i bolnici na Savincu. Kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju naše opštine Plaketa sa grbom opštine dodeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Klubu za borilačke i ekstremne sportove “Soko” i Bojani Tešović, doktoru veterinarske medicine na Veterinarskom specijalističkom institutu Kraljevo. Dobitnici priznanja u vidu Pohvale su: Gimnazija “Sveti Sava”, Poljoprivredna škola sa domom učenika “Ljubo Mićić”, Crveni krst Požega, profesorica Sanja Parezanović, nastavnica Dragana Prokopijević – Kandić, golman Nenad Erić, vaspitačica Irena Pejović, hirurg Miljan Ćeranić i Biljana Popović, nosilac poljoprivrednog gazdinstva iz Gorobilja. Povodom Dana opštine uručena su i priznanja u vidu Nagrade u novčanom iznosu od 30.000 dinara. Ona su pripala učenicima osnovnih i srednjih škola u Požegi. Za uspeh su nagrađeni: Mina Trnavac, Veljko Mićović, Olga Stojanović, Stefan Todorović, Ognjen Milićević i Luka Cvijović.

Ispred nagrađenih i pohvaljenih okupljenima su se obratili dr Vera Matović, direktorica Doma zdravlja Požega i Nenad Erić proslavljeni fudbalski golman.

Zlatiborske Novine / Radio Požega / TV5