11. rođendan Gradskog kulturnog centra Užice

Skromnom svečanošću i u skladu sa aktuelnim epidemijskim merama Gradski kulturni centar Užice obeležio jedanaest godina postojanja i rada.

Iako nastala na inicijativu mladih ova najmlađa ustanova kulture u našem gradu, danas je mesto gde dolaze sugrađani svih generacija. Brojne izložbe, koncerti, manifestacije obeležili su prethodnu deceniju, a Gradski kulturni centar i u teškom vremenu kovida 19 imao je značajnu ulogu.

“Naredbom Kriznog štaba GKC je 22. januara pretvoren u punkt za vakcinaciju. Umesto na koncerte građani su kod nas dolazili po vakcine, bili smo prinuđeni da ne radimo, ali smo opet bili na važnom poslu “, istakla je direktorka Gradskog kulturnog centra Jelena Vasović uz podsećanje da je i deo zaposlenih pružao podršku Domu zdravlja, Crvenom krstu i sugrađanima.

Miloš Milojević, programski direktor GKC-a izrazio je zadovoljstvo odlukom Kriznog štaba da se ponovo događaji mogu organizovati u bašti Gradskog kulturnog centra i najavio naredne aktivnosti.

“U junu, 25-og imaćemo priliku da ugostimo “Mostar Sevdah Reunion “, a 27. juna počinje kulturno leto na Trgu partizana. Užičko kulturno leto otvoriće JU grupa koja je prošle godine obeležila pola veka postojanja i sviraće za Užičane na Gradskom trgu 27. juna – najavio je Milojević.

U Gradskom kulturnom centru nadaju se da će tokom leta uspeti da realizuju 16. ili 17. jula koncert Nine Badrić i nešto kasnije koncert violiniste Lajka Feliksa, zatim nastup Rambo Amadeusa, smotru narodnog stvaralaštva u Ravnima i druge programe.

Povodom 11. rođendana sinoć je u bašti GKC-a priređen besplatni koncert orkestra “Stari grad” u kome su Užičani zaista uživali. I oni se nadaju da će u narednom periodu moći da se vrate stvarima koje vole, a jedna od njih sigurno su događaju koje godinama unazad za sve generacije priređuje Gradski kulturni centar Užice.

Zlatiborske Novine