Zdravstveni radnici iz Priboja ne zaboravljaju ko je bio uz njih kada je bilo najteže

Kada je na početku pandemije koronavirusa nedostajala neophodna zaštitna oprema, nije se dugo čekalo na one koji su to mogli da obezbede. Ljudi dobre volje, pritekli su u pomoć. Pribojske kompanije, preduzetnici, iskreni prijatelji Priboja, poznati sportisti.

Tako su počele da stižu zaštitne maske, rukavice, kaljače, mantili, kape, viziri, a onda su donacije bile usaglašene prema potrebama pribojskog zdravstva, pa su pored zaštitne opreme donatori nabavljali i potrebnu medicinsku opremu, ali i tehničku opremu. Sve je to bilo u funkciji što boljeg funkcionisanja zdravstvenih ustanova, u našem gradu, kako u borbi protiv korona virusa, tako i u pružanju redovne primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Kada evidentno ovih dana pandemija splašnjava, u Domu Zdravlja i Bolnici Priboj, želeli su još jednom da na prigodan i simboličan način, izraze svoju zahvalnost, za učinjeno dobro delo. U svoje, ali i u ime zaposlenih u ovim ustanovama, ali pre svega u ime pacijenata, kojima su ove donacije bile i najdragocenije, zahvalnice su uručili dr Predrag Terzić i dr Vladimir Milinković, direktori Bolnice i Doma zdravlja Priboj.

Zahvalnice su uručene pribojskim firmama Kompateks, Cincović doo, Poliester grupa, Poliester komponente, kao i pojedincima, Milovanu Milićeviću iz Prijepolja, narodnom poslaniku iz Priboja Krstu Janjuševiću, Predragu Peđi Batasu, Muameru Hasanagiću, košarkašu Marku Guduriću i fudbaleru Aleksandru Prijoviću.

Oni su pomogli na početku pandemije koronavirusa, ali su izrazili želju i da pomognu opet, ukoliko bude bilo potrebe. U njihovo ime zahvalio se Momir Spajić, vlasnik firme KOMPATEKS iz Priboja.

Opština Priboj je pomogla i u ovoj kao i u ranijim prilikama. U lokalnoj samoupravi svoju pomoć i ne smatraju kao donaciju, već svojom obavezom, da u ime građana i pacijenata pomognu koliko mogu – rekao je Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj, koji je uz zahvalnost donatorima i najavio bolje dane pribojskog zdravstva, odnosno kompletnu rekonstrukciju zgrada Doma zdravlja i Bolnice Priboj, ali i izgradnju nove kotlarnice, koja će dosadašnje fosilno gorivo zameniti biomasom.

Zlatiborske Novine