Radovi na izgradnji novog vrtića na Beloj Zemlji, započeti krajem prošle godine, su završeni. Prvi mališani će već od 2. septembra moći da koriste usluge ovog objekta. Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića u izgradnju ovog objekta, sa četiri sobe, kapaciteta do 120 mesta, uloženo je oko 30 miliona dinara.

„Izgradnjom ovog vrtića, Bela Zemlja još više dobija na značaju i postaje zanimljivija za život Užičana. U narednom periodu imaćemo ovde i novu industrijsku zonu, crkva se ubrzano radi, a postoji i želja stanovnika Bele Zemlje za otvaranjem ambulante. Kada sve to bude završeno verujem da će i broj stanovnika koji žive na teritoriji ove mesne zajednice biti još veći, stvoriće se uslovi za novi biznis, za prateće usluge koje idu uz novu industrijsku zonu i nove investitore“- naveo je gradonačelnik.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je navela da trenutno ima 30 zahteva, odnosno molbi za prijem u novi vrtić, ali i da ima oko 40 dece sa Bele Zemlje koja pohađa vrtiće u gradu. Po rečima Jovanovićeve u novootvorenom vrtiću biće formirane jaslena grupa, dve mešovite i jedna pripremno-predškolska grupa i dodala da je trenutno najviše zahteva za prijem mališana najmlađeg uzrasta.