Većnici opštine Čajetina usvojili su nacrt odluke o budžetu za 2020. godinu. Prihodi i primanja sa planiranim prenetim sredstvima i rashodi i izdaci, planirani su u iznosu od 2.077.000.000 dinara.

Do sada ostvareni prihodi i primanja budžeta su 1, 8 milijardi dinara, odnosno 87,94 posto u odnosu na planirane. U cilju sprovođenja budžeta, usvojene su i odluke o priznavanju prava na roditeljski dodatak i troškove vantelesne oplodnje za narednu godinu, kao i odluka o ostvarivanju prava na povlašćenu vožnju u javnom prevozu putnika za 2020. godinu. Nakon završenog javnog oglasa, doneta je odluka kojom je izvršena raspodela stipendija za školsku 2019 / 2020. godinu.

Opštinsko veće je donelo i zaključak kojim su utvrđene prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti po zonama čime je utvrđena cena i za poljoprivredno zemljište u zonama koje do sada nisu imale određenu cenu. Data je saglasnost da se raspiše javni oglas za otuđenje građevinskog zemljišta koji će sadržati i parcele koje do sada nisu bile predmet oglasa. Na ovoj sednici, izvršena je izmena plana javnih nabavki na osnovu koje će biti raspisan javni poziv za određivanje izvođača radova na rekonstrukciji postojećeg školskog objekta i izgradnji fiskulturne sale u Sirogojnu.

GZS / Zlatiborske Novine