Od Nove Varoši do Zlatara od iduće godine ići će se potpuno novim putem, ekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Radosav Vailjević. On je istakao da je izgradnja ove deonice čekala na realizaciju punih 10 godina.

“Ovo je najskuplji projekat u novovaroškoj opštini za koji do sada nije bilo moguće obezbediti dovoljno novca. Na našu inicijativu Vlada Republike Srbije je odobrila sredstva u iznosu od milion evra”, priča Vasiljević.

Prvi čovek opštine Nova Varoš ističe da je reč o potpuno novom putu u dužini od jednog kilometra, širine sedam metara, koji će od Branoševca ići kroz naselja Šanac, Milanovac i Babića Brdo.

“Radovi su otpočeli juče i trajaće do kraja građevinske sezone, a nastavak radova očekuje se na proleće. To će biti potpuno nova moderna saobraćajnica koja podrazumeva potporne zidove sa obe strane, dve pešačke staze i uličnu rasvetu”, precizirao je Vasiljević. Kada put bude kompletno urađen ovuda će se ići ka Sjenici, jer će ovo biti ujedno i novi deo regionalnog puta Nova Varoš – Sjenica.

On je najavio da je završetak radova planiran za iduću godinu, najkasnije do Dana opštine 1. novembra.

GZS / Foto: PP Media