U užičkom Narodnom pozorištu, u ponedeljak, 24. decembra u 19,30 časova, održaće se Svečana akademija „Vaskrsni, Srbijo“-(pre) 100 godina (posle) koju je pripremila Užička akademska parlamentarna unija. Tim povodom danas je održana konferencija za štampu na kojoj su članovi Organizacionog odbora, Branislav Mitrović, predsednik i Žana Bojović, predstavili ovaj projekat čiji je autor prof. dr Danijela Vasilijević, rukovodilac hora i orkestra prof. dr Danijela Sudzilovski i mizanscen Hadži Nemanja Jovanović, glumac.

Govoreći o mnogobrojnim projektima Užičke akademske parlamentarne unije, predsednik Branislav Mitrović je rekao da su svi oni usmerene na afirmaciji pravih društvenih i moralnih vrednosti:

„Sve ovo što radimo je odgovor na poremećene vrednosti koje se upućuju i to najviše prema mladima. Mi želimo da govorimo i predstavimo mlade i uspešne ljude, da im damo adekvatan prostor i značaj onome šta oni rade. To je osnovni zadatak Unije da pored promovisanja pravih vrednosti, znanja, pravdoljublja, patriotizma, volontarizma, predstavimo te mlade koji mogu biti primer svojim vršnjacima.“

Žana Bojović i Hadži Nemanja Jovanović govorili su o entuzijazmu sa kojim su užički studenti i učenici pristupili realizaciji ovog projekta, dok je Danijela Vasilijević, profesorka Pedagoškog fakulteta i autor programa rekla da će se u predstavi naći mladost grada:

„U predstavi će se naći mladost grada, deca, ali i roditelji. Nije bilo lako, ali jeste izuzetno lepo, jer radite sa mladima koji vam daju energiju i ako malo uložite u njih to vam se deset puta i vratiti, a posebno ako znate da radite na promociji dobrih vrednosti, a to su tradicionalne, porodične.“

Na konferenciji, učesnici predstave izveli su i performans kojim su na najbolji način najavili događaj u Narodnom pozorištu.