Turistička Organizacija Zlatibor na beogradskom Sajmu turizma

Turizam u Srbiji je važna grana i pokretač privrednog razvoja cela zemlje, navodi se na sajtu opštine Čajetina.

Prema statističkim podacima, Srbiju je prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja. Stoga ne čudi da Međunarodni beogradski sajam turizma izaziva svake godine veliku pažnju posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Na 42. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma među skoro 900 izlagača iz više od 40 zemalja , a u okviru TO Srbije, svoju ponudu predstavlja i TO Zlatibor. Ove godine veliki broj zlatiborskih hotelijera na štandu TO Zlatibor upoznalo je zainteresovane posetioce sa prednostima svojih aranžmana i mogućnostima rezervisanja mesta po povoljnijim cenama. Što se tiče samog Zlatibora, i ovoga leta svojim gostima ponudiće nove atrakcije i lokalitete.

Foto: Print screen

„S obzirom da smo navikli da iz sezone u sezonu goste obradujemo nekim novim sadržajima, tako će biti i ove godine na Zlatiboru. Moramo da kažemo da se radujemo završetku radova na našoj najvećoj investiciji, a to je Gondola koja će povezati centar Zlatibora sa vrhom Tornik i zaista se nadamo da ćemo već ovog leta moći da uživamo u tim vožnjama. Ovoga leta se takođe otvara još jedan zanimljiv lokalitet. Zapravo, aktiviraće se jedan zabavno tematski park koji se nalazi u Vodicama, na 10km od samog turističkog centra Zlatibor, gde će biti spoj američke i tradicionalne arhitekture“, rekao je Vlade Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

I u 2019. godini TO Zlatibor zabeležila je povećanje broja turista, ukupno 8 %, a povećanje poseta stranih gostiju za 34%. Među inostranim posetiocima je bilo onih koji već nekoliko godina unazad dolaze iz Rusije i Kine, kao i sa novih destinacija kao što su Belgija, Nemačka, Izrael, Holandija, Italija… Inače, izlagači se nadaju da će ovogodišnji sajam ispuniti sva očekivanja, ali i da će oboriti rekord u broju posetilaca i sklopljenih dogovora budući da su, pored sajamskog dela, predviđeni i poslovni sastanci. Tokom četiri dana očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.

Zlatiborske Novine / GZS