Šta posle hapšenja opštinskih čelnika?

Umesto na protest, Inicijativa za Požegu, koja organizuje protestna okupljanja, pozvala je građane da dođu u prostorije tog udruženja u subotu, 25. maja u 20 časova, kako bi razgovarali o stanju u tom gradu, nakon hapšenja opštinskog rukovodstva.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili lokalni budžet za 1.360.000 dinara, pretprošle subote su uhapšeni najodgovorniji opštinski funkcioneri i naprednjaci – Milan Božić, predsednik opštine, Zorica Mitrović, predsednica SO, i Velimir Maksić, načelnik Opštinske uprave.

Od februara prošle godine, građani su protestovali 25 puta i uspeli su da spreče lokalnu vlast da, za 12 miliona dinara iz budžeta, kupi nelagalnu i nezavršenu kuću čiji su vlasnici muž i dever Zorice Mitrović, a njihovim istrajnim ukazivanjem na korupciju u vrhu požeške vlasti, uhapšeni su čelnci te opštine.

„Pokazalo se da građani imaju moć da menjaju svoju sredinu. Međutim, borba nije gotova, vreme je da se građani udruže u izgradnji lepe, pravedne i prosperitetne Požege“, navodi Inicijativa za Požegu u pozivu građanima.

Na tom skupu, kako se ističe, građani i aktivisti Inicijative razgovaraće o situaciji u kojoj se nalazi Požega, posle hapšenja opštinskih čelnika, i prioritetima za unapređenje života u tom gradu.

danas.rs