Srušen stari most u centru Kosjerića, gradnja novog počinje sledeće sedmice

Kancelarija za javna ulaganja Vlade RS opredelila je sredtsva za rekonstrukciju mosta na reci Skrapež u centru Kosjerića u iznosu od 66 miliona dinara, investitor je opština, a izvođač radova čačanska firma “Ratko Mitrović”, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

“Radovi na rušenju starog mosta završavaju se danas, telekomunikacioni, kablovi, električna i vodovodna instalacija je izmeštena, dovežene su cevi za izmeštanje rečnog korita a sledeće sedmice kreću radovi na izgradnji novog mosta izlivanjem stopa”, precizirao je Đokić.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić, Foto: GZS

Prvi čovek opštine Kosjerić ističe da dok bude trajala izgradnja novog mosta, vozači će koristiti most koji se nalazi nizvodno iz pravca Požege, kod Pupića vile, dok će pešacima na raspolaganju biti prelaz kod Elana.

“Novi most će biti širi, imaće dva kraka koji će povezivati ulice za saobraćaj, a planirane su pešačke i biciklističke staze. Iznad reke, takođe u sastavu mosta, biće uređen i parking, a biće urađeno i produbljivanje rečnog korita. Kompletan posao bi trebalo da bude završen za 180 radnih dana”, kaže Đokić.

On je naglasio da se stari most koji je građen između dva rata bio ozbiljno oštećen zubom vremena, ali da je tokom poplava 2014. i 2015. dokusuren pa su stručnjaci procenili da je rekonstrukcija neizvodljiva.

Zlatiborske Novine / GZS