SPP Sjenica najoštrije osuđuje političko delovanje agenata VBA

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici najoštrije osuđuje pretnje, ucene i pritisak na odbornike u Skupštini opštine Sjenica od pojedinih bezbednosnih, policijskih i kriminalnih struktura.

Činovnici Vojnobezbednosne agencije, od kojih se posebno izdvaja Radojica Točilovac, učestalo borave na teritoriji opštine Sjenica gde svakodnevno pozivaju na razgovore odbornike vladajuće koalicije, vršeći pritisak na iste da napuste vladajuću koaliciju i podrže koaliciju Stranke demoktatske akcije – SDA Suljemana Ugljanina i Sandžačke demokratske partije – SDP Rasima Ljajića. U tim razgovorima, činovnici Vojnobezbednosne agencije ucenjuje odbornike, daju im određene ponude i upućuje im izvesne prietnje ukoliko i dalje ostanu na strani vladajuće koalicije. Pored Radojice Točilovca, još par lica iz Vojnobezbednosne agencije sa područja Nove Varoši, Užica, Prijepolja i Kraljeva istim povodom borave na teritoriji naše opštine, što ugrožava bezbednost odbornika ali i svih građana opštine Sjenica. Zahtevamo od nadležnih državnih organa da nam u što kraćem roku odgovore u čije ime, za čiji račun, po čijem nalogu, iz kojih razloga i zbog čega činovnici Vojnobezbednosne agencije pritiskaju i ucenjuju odbornike iz vladajuće kaoalicije u Skupštini opštine Sjenica, koje istima izdao takva naređenja i zbog čega već duži period vrše nedozvoljene radnje na teritoriji opštine Sjenica. U ove nezakonite radnje uključen je i izvesni Milovan Milićević iz Prijepolja koji, uz pozivanje na ime Aleksandra Vulina i određenih lica iz tužilaštva i službi bezbednosti, preti odbornicima stavljajući im određene opasnosti u izgled ako ne napuste vladajuću koaliciju i ne podrže koaliciju stranka SDA i SDP. Podršku ovim licima daju i određena službena lica iz policijski redova, lica sa kriminalnim dosijeima i lica sa poternica koja u pojedinim državama imaju zabranu ulaska i boravka.

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici izražava zabrinutost za sigurnost odbornika u opštini Sjenica i zahteva hitnu reakciju Ministarstva odbrane i ministra Nebojše Stefanovića, Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, Vojnobezbednosne agencije i direktora Đura Jovanića, kao i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Zlatiborske Novine