Sportski susret mesnih odbora penzionera

TAKMIČILO SE ŠEST EKIPA

Prvi put početkom septembra održan je sportski suret ekipa  mesnih odbora penzionera sa područja opštine Bajina Bašta. Učestvovale su dve gradske ekipe, Rogačica, Kostojevići, Dub i Rača. Učešće su najavili Bačevci, Crvica i Perućac, ali nisu došli. Predstavnici trećeg doba nadmetali su se u sedam discilina. U brzom hodanju i pikadu pobedila je ekipa Bajina Bašta . U streljaštvu  i bacanju pločice najbolji su bili Kostojevići. Dub je trijumfovao u košarci, dok je Bajina Bašta 2 osvojhila prva mesta u fudbalu i šahu.

Imali smo lepo druženje što i jeste osnovni cilj. Bilo je i lepih sportskih rezultata. Ja sam se takmičio u fudbalu i zauzeo prvo mesto – kaže Petar Jeremić iz ekipe Bajina Bašta 2.

Pobednik. ekipa Bajina Bašta

Od seoskih ekipa istakli su se Kostojevići sa dva prva, dva druga i tri četvrta mesta.

Svaka čast na ideji da se održe sportski susreti ekipa mesnih odbora penzionera. Rado smo uzeli učešće. Ja i Slavka Dojčinov bile smo najbolje u streljaštvu i  bacanju pločice. Imali smo i sponzora, našu pekaru iz Kostojevića koja nam je kupila majice za celu ekipu – objašnjava Zorica Tadić, predsednica Mesnog odbora  Kostojevići.

U generalnom  plasmanu prvo mesto pripalo je ekipi Bajina Bašta 2, drugo Kostojevićima, treće Dubu. Slede Bajina Bašta 1, Rogačica i Rača.

Ekipa Kostojevica, drugo mesto

Za pohvalu je i Komisija za takmičenje na čelu sa Spasojem Ilićem i Milošem Petrićevićem jer je svoj deo posla obavila odlično.

Autor / Foto: M. Andrić