TAKMIČILO SE ŠEST EKIPA

Prvi put početkom septembra održan je sportski suret ekipa  mesnih odbora penzionera sa područja opštine Bajina Bašta. Učestvovale su dve gradske ekipe, Rogačica, Kostojevići, Dub i Rača. Učešće su najavili Bačevci, Crvica i Perućac, ali nisu došli. Predstavnici trećeg doba nadmetali su se u sedam discilina. U brzom hodanju i pikadu pobedila je ekipa Bajina Bašta . U streljaštvu  i bacanju pločice najbolji su bili Kostojevići. Dub je trijumfovao u košarci, dok je Bajina Bašta 2 osvojhila prva mesta u fudbalu i šahu.

Imali smo lepo druženje što i jeste osnovni cilj. Bilo je i lepih sportskih rezultata. Ja sam se takmičio u fudbalu i zauzeo prvo mesto – kaže Petar Jeremić iz ekipe Bajina Bašta 2.

Pobednik. ekipa Bajina Bašta

Od seoskih ekipa istakli su se Kostojevići sa dva prva, dva druga i tri četvrta mesta.

Svaka čast na ideji da se održe sportski susreti ekipa mesnih odbora penzionera. Rado smo uzeli učešće. Ja i Slavka Dojčinov bile smo najbolje u streljaštvu i  bacanju pločice. Imali smo i sponzora, našu pekaru iz Kostojevića koja nam je kupila majice za celu ekipu – objašnjava Zorica Tadić, predsednica Mesnog odbora  Kostojevići.

U generalnom  plasmanu prvo mesto pripalo je ekipi Bajina Bašta 2, drugo Kostojevićima, treće Dubu. Slede Bajina Bašta 1, Rogačica i Rača.

Ekipa Kostojevica, drugo mesto

Za pohvalu je i Komisija za takmičenje na čelu sa Spasojem Ilićem i Milošem Petrićevićem jer je svoj deo posla obavila odlično.

Autor / Foto: M. Andrić