Sportski savez Srbije u posjeti Prijepolju

Prijepoljski Sportski savez godinama unazad ne funkcioniše, problemi se gomilaju, a štetu trpe sportski klubovi i sportisti. U cilju pronalaženja rešenja za probleme koje ima, u poseti opštinskom rukovodstvu bili su čelni ljudi iz Sportskog saveza Srbije.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković kaže da su došli na poziv predsednika opštine kako bi se podrobnije upoznali sa poteškoćama sa kojima se susreće ova lokalana samouprava u sferi sporta.

„Upoznati smo da postoje problemi što se tiče Sportskog saveza, a novoizabrani predsednik opštine ima volju i želju da ih reši. Razgovarali smo sa nekim predstavnicima i saveza i utvrdili smo neka pravila ponašanja koja moraju biti usvojena, kako bi već u sledećoj godini funkcionisali kako treba i u skladu za novim Zakonom o sportu”, rekao je Marinković.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić zahvalio se ljudima iz Beograda koji su došli kako bi pronašli konstruktivna rešenja u oblasti sporta.

„Problem je kompleksan i ne može se brzo naći rešenje, odnosno Sportski savez treba da se vrati u zakonske okvire kako bi izbegli dalju problemi, tužbe”, kazao je Babić.

Zlatiborske Novine / PP Media