Sloga – Bežanija 2:2 (1:2)

Posle dest dana priprema za prolećnu sezonu u Zapadno-moravskoj zoni, Sloga je odigrala prvu kontrolnu takmicu. Protivnik joj je bila Bežanija iz Beograda koja je na pripremama u Bajinoj Bašti. U zanimnljivoj igri susret je za vršen 2:2.

Gosti su došli u vođstvo u 14. minutu. Radulović je u trku šutirao sa oko 16 metara i pogodio mrežu Golubovića. Sloga je izvela dobar napad u 35. muntu. Živanović je lepo prošao po desnoj strani, uposlio Matića čiji udarac golman Mlinarević nije mogao da zaustavi. Dva minuta kasnije Beograđani su preko M. Đorđevića ponovo poveli. Konačan rezultat postavio je Tarabić u 58. minutu preciznim udarcem sa oko 15 metara. Osim četiri gola, bilo je obostrano još izglednih prilika, ali su one ostale nerelizovane.

Tošić je zaustavljen faulom, Foto: M. Andrić

Novi trener Sloge Vladimir Jašić u startnu postavu uvrstio je Golubovića, Andrića, Živkovića, Mijatovića, Šerfezija, Nikolića, Božića, Jevtića, Živanovića  i Matića. U drugom poluvremenu igrali su još Tarabić, Lukić, Janković, Petković, Filipović, Mitrović, Milosavljević.

Trener Bežanije Dejan Ejupović ukazao je priliku na startu Mlinareviću, Mandari, Samardžiću, B. Đorđeviću, D. Đorđeviću, Popoviću, Mrdaku, Novčiću, Dragojloviću, M. Đorđeviću. U drugih 45 minuta igrali su još Radosavljević, N. Đorđeić, Rajčić, Avramović, Lučić, Lekić, Dukić, Marković i Babić.

Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, mada ni prvo nije bilo loše. Primili smo golove iz grešaka koje nam se ponavljaju. Imamo dosta vremena pa ćemo raditi na tome da ih otklonimo. Verujem da ćemo u prvenstvene okršaje ući poptupno spremni.

Duel Živkovića Sloga i Dragojlovića Bežanija, Foto: M. Andrić

Utakmicu je sudio Andrej Pavlović iz Beograda. Sledeću test utakmicu Sloga će odigrati u nedelju 16. februara. Gost će joj biti Guber iz Srebrenice.

Milan Andrić / Zlatiborske Novine