Skup najuspešnijih privrednika opštine Požega

Na predlog čelnih ljudi opštine, u Požegi je održan sastanak predsednika opštine i njegovih saradnika sa velikim brojem privrednika požeške opštine.

Na ovom nesvakidašnjem skupu, čule su se pohvale na račun predsednika opštine i njegovih saradnika, što su se uopšte setili privrednika ali u isto vreme i neke zamerke u merama u oblasti privrede.

Veoma malo privrednicima može da pomogne lokalna samouprava, uglavnom su problem globalna rešenja na nivou države, poput poreske i monetarne politike. Zato su najčešće primedbe upućene Senadu Mamutoviću, državnom sekretaru u ministarstvu poljoprivrede, koji je prisustvovao ovom sastanku u Požegi.

Istina, na drugoj strani je bilo i nekih primedbi na račun lokalne samouprave, poput čistoće u gradu, zatim prevelikog broja pasa lutalica i slično, što svim poslovnim partnerima iz celog sveta ostavlja ružnu sliku ne samo o privrednicima sa kojima saradjuju već i o gradu u celini – rekao je dr Dragan Marković, novi vlasnik požeške Budimke.

Na tom planu će opština preduzeti hitne mere, jer su to poslovi iz nadležnosti lokalne samouprave – rekao je, između ostalog, predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

O ostalim temama, biće reči na narednom sastanku koji bi trebao da bude u Požegi održan za mesec ili mesec i po dana najkasnije.

Požega Online