Šah – Prvenstvo 1. lige Centralne Srbije

BAJINA BAŠTA DOMAĆIN

U hotelu Cepter Drina u Bajinoj Bašti danas 13. sptembra počelo je prvenstvo Centralne Srbije u šahu. Otvorio ga je predsednik Skupštine ŠS Centralne Srbije Obren Ćetković.

Zbog poluplarizacije šaha, odlučeno je da se lige igraju širom Srbije. Bajina Bašta je izuzetno turističko mesto koje ima dosta ljibitelja šaha. Ovde smo dobili odlične smeštajne i uslove za takmičenje – kaže Obren Ćetković.

U prvenstvu sa 11 kola, koje će trajati do 21. septembra učesvuje 12 ekipa. Pobednik će se plasirati u Prvu saveznu ligu Srbije, dok će tri poslednje ekipe otići u niži rang. Većina ekipa ima po dva velemajstora i više internacionalnih majtora. Sudijsku dužnost obavljaju  Branislav Šuhartović, Vojkan Petrović i  Miladin Delić. Alfa i omega ovog prvenstva, kad je u pitanju organizacija je sekretar Šahovskog saveza centralne Srbije Milivoje Milivojević.

Detalj sa otvaranja prvenstva 1. lige Centralne Srbije u šahu

Ja sam rodom iz bajinobaštanskog sela Bačevci pa mi je drago što se prvenstvo igra u mom rodnom kraju. Biće sigurno zanimljivo jer nekoliko ekipa ima odlične šahiste sa visokim rejtingom i titulama među kojima je i nekoliko stranaca – izjavio je Milivoje Milivojević.

U prvom kolu su se satali:

Požega – Progres (Pirot), 

Aranđelovački ŠK – VSK Sveti Nikolaj Velimirović (Valjevo),

 Radnički Vodovod (Kragujevac) – Krušik (Valjevo), 

Sloga Petrovac – Šabački ŠK,

Metalac (Gornji Milanovac) – Rudar (Kostolac),

 Jasenica (Smederevska Palanka) – Mladost (Lučani).

Slaviša Jermić povlači prvi potez

Simbolično prve poteze povukli su predsednik Skupštine ŠS Centralne Srbije Obren Ćetković i upravnik hotela Cepter Drina Borislav Jovičić.

Autor / Foto: M. Andrić