Uz svesrdnu pomoć države pokušavamo da vratimo Priboj na mesto na kojem je bio, da ponovo bude industrijski lider i da po standardu i kvalitetu života građana prednjači, za početak u ovom delu Srbije, a kasnije i na nivou čitave države, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

“Narod još uvek teško živi, ali ipak oseća pomake na bolje i to je navažnije, vidi pozitivnu energiju i svoju perspektivu u Priboju. To se vidi na svakom koraku”, kazao je prvi čovek opštine na Limu.

On je istakao da je kroz projekat Industrijskog parka i Slobodne zone u koje dolaze investitori gotovo iz celog sveta i otvaraju fabrike, kroz obnovu školskih objekata i infrastrukture, ove godine uz pomoć države uloženo skoro milijardu dinara direktnih investicija.

“Vide se efekti novog zapošljavnjanja, novog kvaliteta života, ali smo svesni da je to još uvek nedovoljno za značajnije pomake kod samih građana. Obično mi koji bi trebalo da slušamo građane, gledamo kako je nama, pa kažemo super se živi. Da, ja super živim, ali građani još uvek žive teško, ali je važno da se vidi pomak i verujem da idemo u dobrom smeru”, tvrdi Rvović.

Komentarišući situaciju da u lokalnom parlamentu gotovo da i nema opozicije, Rvović kaže da je to zbog toga što sve stranke u Priboju vode pre svega dobri ljudi.

“U Priboju živi mnogo dobar narod i ja to ističem uvek. Samom činjenicom da mene ovoliko godina trpe, jer iskreno, ja sebe teško da bih kad glasao, znači da je narod stvarno dobar i tolerantan”, kaže kroz šalu Rvović.

Prema njegovim rečima, za razliku od ostalog dela Srbije gde postoje stranke koje direktno rade protiv svoje države i svoje lokalne zajednice, u pribojskoj opštini to nije slučaj.

“Svi oni pre svega vole svoj grad, svi smo svesni u kakvoj se situaciji naša opština nalazi, znamo koliko nam je teško i ako ne napravimo neku sinergiju, ako se svi zajedno ne udružimo da pomognemo Priboju, bojim se da bi to bilo teško. Jer ako bi nastavili sa svađama i bavili se sobom ne bi imali vremena da se bavimo bilo čim ozbiljnim. Zato smo se opredelili da svako koliko može i ima kapaciteta pomogne, da pokušamo nešto da napravimo od našeg mesta. Ja sam optimista i verujem da idemo u dobrom pravcu, siguran sam da će Priboj ponovo biti najrazvijenije i najbolje mesto za život u ovom delu Srbije pa čak i u okruženju”, optimističan je predsednik opštine.

Rvović ističe da je specifičnost života u ovoj opštini nakon propadanja FAP – opredelila sve političare da se ne bave mnogo visokom politikom, već da zajedno pomognu svojim sugrađanima da se što pre i na najbezbolniji način prevaziđe teško stanje u kome su se svi zajedno našli.

“Kažu da narod nikad ne dobija vlast kakvu želi, već kakvu zaslužuje, pa kad ne valja vlast neki političari su skloni da kažu da treba menjati narod, a ja tvrdim da je u Priboju dobar narod a političari su tu da se menjaju.”

GZS