Rekordna posećenost na Zlataru

Zlatar se vratio u sam vrh turističke mape, a broj poseta i noćenja višestruko se uvećao.

Prateći želje gostiju uz veliki, predani rad ova planina je obogaćena brojnim sadržajima koji su obogatili turističku ponudu.

Investitori su prepoznali Zlatar kao odlično mesto za izgradnju. Samo ove godine ima više od 130 novoizgrađenih apartmana. U narednom periodu to će mnogo povećati izbor sadržaja kada su smeštajni kapaciteti u pitanju, a time ćemo povećati i broj ostvarenih noćenja. Planina raspolaže sa 1.700 ležajeva u 90 kategorizovanih objekata, ali zainteresovanost gostiju je sve veća – rekao je direktor Turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević.

Da bi se došlo do ovakvih rezultata bila je neophodna pomoć države. Zahvaljujući tome, od potpuno devastirane, Zlatar je sada konkurencija velikim turističkim destinacijama.

Samo ove godine smo dobili oko milijardu dinara preko kapitalnih projekata iz Vlade Republike Srbije i time realizovali 50 objekata . Sada se na Zlataru mnogo gradi i tek će se graditi uz pomoć ovih projekata, kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Da se Zlatar zasluženo vratio u vrh turističke mape Srbije pokazuje i činjenica da trenutno na „zlatnoj” planini nema slobodnih mesta u svim smeštajnim kapacitetima, pa se ovih dana traži krevet više.

GZS / Zlatiborske Novine / Foto: Tanjug