Rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti gotova do juna

Rekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti započeta krajem prošle godine odvija se planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje do 01. juna 2020. godine.

„Posečeno je drveće, uklonjene žardinjere i mermerne ploče. Ovom rekonstrukcijom predviđene su nove pešačke trase, a na stepeništu koje trenutno dominira trgom predviđena je fontana sa više preliva koja predstavlja Hidroelektranu i reku Vrelo. Spomenik Dušanu Jerkoviću po kome je trg i dobio ime sklonjen je dok traju radovi” , izjavio je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Prema njegovim rečima, glavni plato biće rezervisan za koncerte, a dva parka koji su sada podeljeni betonskim žardinjerama, biće pretvorena u jedinstvenu celinu u čijem centru će se nalaziti fontana sa osvetljenjem.

„Ukupna investicija u novi izgled trga u Bajinoj Bašti iznosiće 72 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz opštinskog budzeta. Kompletno šetalište biće popločano i osvetljeno, a biće postavljene klupe i različiti mobilijari. Siguran sam da će novi izgled centralnog dela opštine sigurno značajno oplemeniti turističku ponudu grada na Drini, a idejno rešenje je radio naš Bajinobaštanin, arhitekta Miloš Petković” , kazao je Filipović.

Radove na rekonstrukciji izvodi Komunalno preduzeće 12. septembar i lazarevačka firma „Bauvezen”.

Zlatiborske Novine / RINA