Radovi na grejanju u prilipačkoj školi

U osnovnoj školi u Prilipcu izvodi se prva veća investicija od otvaranja ove obrazovne ustanove davne 1969. godine. U toku je instalacija grejnog sistema tako da će učenici i nastavnici imati iste uslove rada kao i deca u gradskoj školi. Školu u Prilipcu trenutno pohađa 43 učenika, a u istoj zgradi radi od nedavno izdvojeno odeljenje predškolske ustanove `Olga Jovičić-Rita` u kome ima 22 dece. Prostorije u kojima oni borave do sada su se grejale na pojedinačne peći, a sada će škola dobiti kotao na čvrsto gorivo i radijatore po celoj zgradi”, kaže za radio Požega direktorka Osnovne škole „Emilija Ostojić” Mirjana Vasiljević čije izdvojeno odeljenje radi u Prilipcu.

Radovi se finasiraju iz opštinskog budžeta, a u planu za narednu godinu, je da centralno grejanje bude postavljeno i u ostale dve osmogodišnje škole na terenu u Srednjoj Dobrinji i Rogama.

Osnovne škole „Emilija Ostojić” ima još pet izdvojenih malih škola, u kojima se odvija nastava samo do četvrtog razreda, i gde se prostorije i dalje greju na peći.

Direktorka škole kaže da je u planu i promena kotla u matičnoj školi u gradu, kojim se greje i sportska hala. Postojeći kotao ne zadovoljava ekološke standarde pa se radi na projektu prelaska na gas.

GZS