Na atraktivnim terenima Nacionalnog parka Tara, u subotu, 19. maja 2018. godine po prvi put biće održana trka sa preprekama“Tribalion“.

Trke sa preprekama su adrenalinski, avanturistički sport u kome takmičari imaju za cilj da prođe zadatu (obeleženu) stazu, savladavajući različite prepreke poput penjanja preko zidova, nošenja tereta, penjanja uz konopac, prelaženja vodenih površina konopcima, plivanje, puzanje kroz blato i mnoge druge.

Prvo izadanje Tribalion-a održaće se na lokaciji Kaluđerskih Bara, gde će na stazi dugoj 18 kilometara biće postavljeno oko 30 izuzetno atraktivnih i zahtevnih prepreka. Pored snage i izdržljivosti, od suštinskog značaja za sve takmičare će biti i mentalna snaga. Svi koji to uspeju da završe trku su istinski pobednici.
Pored trke od 18 kilometara „Tribalion čelendž“ biće organizovana i trka od 9km, sa 15-20 prepreka „Tribalion grin“, za sve one koji se možda ne osećaju dovoljno spremnim da se okušaju u dugoj trci. Takođe, kao uvertira za glavnu trku, biće organizovana i dečija trka, na kojoj mogu učestvovati deca do 14 godina starosti, s tim da uz decu do 6 godina učestvuju i roditelji kao pratnja. Prepreke će biti prilagođene uzrastu dece.

Bodovanje takmičara na trci je pojedinačno. Pored toga, svi takmičari koji prijave svoje timove, ulaze i u plasman timova. Timovi broje najmanje po četiri takmičara i mogu biti muški, ženski i mešoviti. Ovim trka postaje zanimljivija, a dozvoljena je i međusobna saradnja i pomoć među članovima tima prilikom prelaska preko prepreka. Ukupno je prijavljeno oko 300 takmičara.

Glas zapadne Srbije

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.