Prijepolje se predstavilo na Šumadija sajmu

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma organizovan je po jedanaesti put od 22. do 24. novembra pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i grada Kragujevca, a organizovali su ga Gradska turistička organizacija Kragujevac i Šumadija sajam.

Sajam je svečano otvorila direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović. Na ovogodišnjem Sajmu izlagalo više od 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i prvi put iz Mađarske. Banjska lečilišta, smeštajni i ugostiteljski objekti, turistički centri, osiguravajuće kuće, obrazovne ustanove, seoska domaćinstva i vinarije, našle su svoje mesto na sajmu. Posetioci su bili u prilici da se na jednom mestu upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, zimovanja, a bili su obezbeđeni i sajamski popusti. Svoje ponude predstavile su i lokalne turističke organizacije, koje pažnju posetilaca usmeravaju na potencijale, znamenitosti i lepote naše zemlje.

Turistička organizacija Prijepolje nastupila je u okviru štanda Turističke organizacije regije Zapadna Srbija. Brojne posetioce privukla je jedinstvena ponuda našeg kraja sa netaknutim prirodnim oazama, stazama koje vode do drevnih spomenika poput manastira Mileševe, srednjovekovnog grada Mileševca, Sahat kule i Katoličke crkve. Poseban akcenat je stavljen na promociju kategorisanih domaćinstava.

PP Media / Foto: PP Media / Zlatiborske Novine