Pregovori oko formiranja lokalnih vlasti kada se smiri pandemija virusa korona

Konstitutivne sednice u većini lokalnih skupština održaće se sredinom avgusta.

U opštini Ljig ona je zakazana za 19. avgust i prema rečima aktuelnog predsednika i nosioca liste „Aleksandar Vučić – za našu decu” Dragana Lazarevića, iako imaju većinu, razgovaraće se sa svim predstavnicima lista, oko formiranja lokalnog parlamenta.

„Svi koji imaju iste ciljeve i interese su dobrodošli ”, rekao je Lazarević. Inače, SNS je podržalo najveći broj građana a ostale liste koje su prošle cenzus su „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)” gde je na čelu liste, posle tri decenije, novi čovek, Milomir Radojičić, zatim Grupa građana „Zajedno i odlučno za opštinu Ljig – mr Dragan Stevanović Persinac, dipl. inž”, „Za opstanak i budućnost Ljiga i Kačera” – dr Miroslav Maksimović” i „Vreme je za bolji Ljig – Mihailo Zečević”.

U opštini Požega konstitutivna sednica je zakazana za 17. avgust a prema rečima nosioca liste koja je osvojila najviše odborničkih mandata i aktuelnog predsednika Đorđa Nikitovića planirani su razgovori sa listama koje su prešle cenzus u narednom periodu. Po broju osvojenih glasova u požeškoj opštini na drugom mestu je „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” zatim lista „Zdrava Srbija – Milan Stamatović”, „Pokret snaga Srbije – BK” i GG „Požega pobeđuje – Borko Boća Matijević”.

U Bajinoj Bašti na lokalnim izborima, lista Srpske napredne stranke osvojila je 30 od 45 odborničkih mandata. Aktuelni predsednik i nosilac pomenute liste Radomir Filipović rekao je za GZS da će pregovore sa ostalim lista koje su prešle cezus, za formiranje lokalne skupštine, voditi nakon smirivanja situacije oko pandemije virusa. Inače, prema broju osvojenih odborničkih mandata posle SNS je SPS sa osvjenih devet a SRS, SPAS i SNP sa po dva mandata.

Zlatiborske Novine / GZS