Predškolska ustanova Neven: Održan jesenji kros

Tradicionalni jesenjki kros, ovog puta pod nazivom “Trka za srećnije detinjstvo,” u Predškolskoj ustanovi Neven iz Bajine Bašte pobudio je dosta instersovanja pa su tribine u Sportskom centru “Braća Milutinović” bile dobro popunjene. Došli su roditelji, deke i bake da prate kako se nadmeću njihovi predškolski ljubimci.

Učešće u krosu uzelo je 6 grupa sa ukupno  140-oro dece. Najpre su održana takmičenja po grupama u muškoj i ženskoj konkurenciji, a onda je po troje najboljih odmerilo snage u finalu.

U grupi “Smajilić” vaspitačice Slavice Baštovanović prva mesta osvojili su Nataša  Radovanović i  Miloš Cvetanović. “Bubamare” vodila je vaspitačica Anđelija Pavlović. Najbrži su bili Iva Bogdanović i Vukašin Petronijević. Godana Đurić i Sanja Mandić vodile su grupu “Zvezdice”. Njeni pobednici su Kristijana Mijatović i Mihailo Jovanović. U grupi “Srculenca” Slađene Živanović i Branke Zlojutro njuspešniji su bili Lena Živanović i Lazar Mitrović. U grupi “Pčelice” prvi na cilj su stugli Helena Jovanović i  Nikola Atanasković. Njih su podržavale vaspitačice  Marijana Adžić i Milica Jašić. Zorica Vukašinović i Jelena Jokić izvele su na stazu grupu “Lavići”. Miona Marović i Božidar Stamenić osvojili su prva mesta u toj grupi.

U velikom finalu kod devojčica prva tri mesta pripala su Nini Josipović, Mioni Marović i Mariji Čanić, a kod dečaka  Lazaru Mitroviću, Maksimu Maksimoviću i Mihailu Jovanoviću.

Bilo je divno na tartan stazi u Lugu. Svi učesnici su zaslužili pohvalu. Ja i koleginica Jelena Jokić ponajviše smo se radovale jer je naša grupa imala najviše uspeha u finalnoj trci – kaže vaspitačica Zorica Vukašinović.

Organizaciju krosa Predškolskoj ustanovi Neven pomogao je Sportski savez opštine Bajina Bašta.

Autor/Foto: M. Andrić