Povodom Dana grada i Dečije nedelje maskembal i program „Deca za decu“ na Gradskom trgu

Povodom Dana grada i Dečije nedelje, užički predškolci iz svih vrtića Predškolske ustanove Užice, privatne Predškolske ustanove „Školica-Kockica“, kao i predškolci iz užičkih osnovnih škola i učenici OŠ „Miodrag V. Matić“ pripremili su tradicionalni maskembal i program „Deca za decu“ na Gradskom trgu.

Na ovaj, najlepši način, deca su sa svojim vaspitačima i direktorkom Veselinkom Jovanović svojim sugrađanima čestitala 690. rođendan grada Užica.

Maskembalu su prisustvovali gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saradnicima koji je i ovom prilikom čestitao Dan grada deci i svim sugrađanima, ali i veoma drag gost i veliki donator Užica, Linda Vong koja je doputovala iz Kine sa svojom kćerkom i unucima da bi prisustvovala svečanoj akademiji povodom Dana grada, ali i maskenbalu u kojem su učestvovali i njeni unuci.

„Danas smo posebno počastvovani što je sa nama Mama Vong, Linda Vong, naša prijateljica iz Kine i što možemo da joj se zahvalimo za sve što je učinila za naš grad, a pre svega, što donosi ljubav iz velike Kine prema srpskom narodu i nama Užičanima i što je uz tu ljubav donela i puno novca kojim je pospešila završetak vrića na Pori. Svi Užičani su joj zbog toga zahvalni“, naveo je gradonačelnik Petković.

Linda Vong je istakla da su Kina i Srbija veliki prijatelji i da kad god ima vremena, najviše voli da dođe u Užice: „Ovom prilikom sam najviše srećna što sam došla povodom vašeg Dana grada. Mnogo sam srećna što je Užice iz godine u godinu sve bolje. Naši mali drugari u vrtićima su sve bolji, pametniji i mnogo sam srećna što uče kineski.“

Zajedno sa užičkim predškolcima na Trgu su uz zvuke dečijih pesama igrali i Linda Vong i njeni unuci 

„Želim i nadam se da će Užice postati prijateljski grad Kine, da ćemo se povezati kroz kulturu, obrazovanje i politiku. U srcu se jako topim kada vidim vaša mala nasmejana lica, ovako pun Trg dece. Želim da uvek budete tako srećni i veseli. Svima vam želim sreću i zdravlje. Svima srećan Dan grada“ – rekla je Linda Vong.

Deca su potom izvela program s porukom: „Hajde svete, budi dete“.