Danas su započeti radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića u Mesnoj zajednici Turica. Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević je ovim povodom naveo da se izgradnjom kišne kanalizacije u ovom delu naselja rešava višegodišnji problem stanovnika Turice.

„Krenuli smo sa izgradnjom kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića, uporedo sa tim u Ulici Dušana Popovića kompletno se radi zamena azbestnih cevi odnosno postavlja se 500 metara nove vodovodne mreže. Za obe ove investicije koje se finansiraju iz budžeta Grada, izdvojeno je 16,5 miliona dinara.“

„Plan je da se uradi 450m glavnog voda i 350m priključnih vodova. Nastojaćemo da u ovoj godini završimo oko 200 m, a radovi će se nastaviti čim vremenski uslovi to dozvole. Cilj ovih radova je rešavanje dugogodišnjeg problema kišne i fekalne kanalizacije kako bi se popravili uslovi života u Turici i naravno zaštita životne sredine u ovom kraju.“ -istakao je Stanisavljević.

Nakon završetka radova na izgradnji kišne kanalizacije Ulica Ive Andrića u dužini 1,2 km biće asfaltirana  u punom profilu sa izgradnjom trotoara sa desne strane, a planirano je i asflatiranje ulica Dušana Popovića i Stanoja Glavaša.

Po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP Užice razvoj u toku je i priprema projekta za rekonstrukciju još nekoliko ulica na teritoriji Mesne zajednice Turica.

„Trenutno se završava projekat nastavka kišne kanalizacije u Ulici Ive Andrića do upajanja u reku Đetinju. Iduće godine pokušaćemo da realizujemo i projekat kišne kanalizacije u Ulici Radničkog bataljona.“

„Krajem decembra, nakon sprovedenog tendera imaćemo i izabranog izvođača radova za fekalni kolektor u Turici i nadam se početkom proleća ćemo realizovati i te radove.“ – rekao je Maksimović.

Zlatiborske Novine