Svoju turneju širom Srbije, Sportske igre mladih danas su nastavile u Priboju. Deca iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši, njih oko 1500, nadmetali su se danas u devet sportova, šireći tako sportski duh, duh naticanja, druženja i mladosti.

Skup su otvorili Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj, Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i Filip Komarica predsednik Sportskog saveza Priboja, uz prisustvo i Denisa Šarka, glavnog koordinatora SIM za ovu regiju i predstavnika lokalne samouprave.

Predsednik Sportskog saveza Filip Komarica je naveo da bez obzira na ostvarene rezultate koje će mališani postići, očekuje ih puno drugih izazova u životu, te da je ipak najvažniji zadatak da budu dobri ljudi.

Baklju je na oduševljenje dece nosio Benjamin Kokor, koji je upalio plamen, označivši Igre otvorenim otvorenim. Kokor je mladi pribojski atletičar koji je izborio plasman na završno finale Sportskih igara mladih u Splitu.

Priboj je prvi put domaćin karavanu Igara, te se predsednica SIM Srbije, Ivana Jovanović zahvalila domaćinima na srdačnom gostoprimstvu.

„Kada vas ljudi dočekaju prvi put širokog srca sa ovoliko nasmejane dece, to predstavlja pokazatelj i nekih drugih pobeda. Hvala vam na toploj dobrodišlici, najbolje čekamo na završnom državnom prvenstvu u Beogradu sredinom jula meseca“, navela je Jovanović.

Predsednik lokalnog parlamenta Boris Mrdović rekao je da su SIM divna slika koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije.

„Priboj sa vama mladima pokazuje svoju snagu i budućnost i to da ima tradiciju u sportu. Grad koji je prošle godine ugostio na MOSI oko 3 hiljade sportista i blizu 15 hiljada gostiju, pokazao je svu svoju srdačnost i gostoprimstvo. Današnji dan treba da bude u duhu prijateljstva i sporta, pobede i porazi su sastavni deo života, zbog toga treba na sportskim terenima da pokažete ljubav i fer plej.“, rekao je Mrdović u svom obraćanju.

Sportske igre mladih nakon Priboja nastavljaju svoj karavan na Zlatiboru, nakon koga sledi Kraljevo. Priboj ima u planu da istakne kandidaturu za domaćina Generalnog otvaranja ove prestižne sportke manifestacije.