Na Gradskom trgu u Požegi, u saradnji sa Sportsko- kulturnim centrom Požega, otvorena je izložba fotografija „Umetnički karavan“ koja prikazuje prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije.

Ta izložba ujedno je i najava jubilarnog ARLEMM-a, saopštili su organizatori.

Edukativni i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. julado 4. avgusta 2019.

ARLEMM 2019 biće otvoren u subotu 20. jula nastupom Ansambla Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom Saše Mirkovića a isto veče na gradskom trgu u Arilju uz podršku Gete instituta iz Beograda, nastupiće nemački saksofonista Hajden Čizom sa svojim kvartetom, navodi se u najavi.

I ove godine, dešavanja će biti prenošena uživo na interenetu, putem Telenor mreže.

Kako se dodaje u saopštenju, ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival predstavljaju jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u istorijskom, umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Divne Ljubojević i hora Melodi, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.

Centralno mesto ARLEMM-a, navode organizatori, čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, u saradnji sa Opštinom i Bibliotekom Arilje, kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.