OŠ “Stevan Joksimović” Rogačica: Paketići za sve učenike

Humanitarna organizacija “28. jun” iz Sjedinjenih Američkih Država, koju su osnovali 2012. godine građani poreklom sa prostora nekadašnje Jugoslavije sa ciljem da se pomogne narodima Zapadnog Balkana, kupila je i dopremila novogodišnje paketiće za svih 275 učenika OŠ “Stevan Joksimović” iz Rogačice. Tehničku pomoć pružila je bajinobaštanska humanitarna organizacija “Dobročinitelj”.

Učiteljice Branka Dmanjanović i Jelena Ranković

U američkoj humanitarnoj organizaciji “28. jun” ima i ljudi poreklom iz užičkog kraja pa su oni i predložili da paketići stignu u našu matičnu školu i šest njenih izdvojenih odeljenja. U ovoj školskoj godini uspeli smo da obezbedimo besplatan obrok za 13 naših učenika. Od donatora dobili smo klavir i laptop. Mi u školi smo sakupili 50 hiljada dinara za potrebe dece sa posebnom podrškom. Imamo u školi jednu kutiju u koju zapolseni, kada prime platu, po želji ubace novac koji ide u razne humanitarne svrhe – kaže Rade Jezdić ,direktor OŠ “Stevan Joksimović” Rogačica.

Učenici škole iz Rogačice nakon podele paketića

Predstavnicima humanitarne organizacije „ 25. jun“ direktor škole Rade Jezdić uručio je zahvalnicu.

U rogačičkoj školi održan je prvi put Novogodišnji bazar. Deca iz produženog boravka i jednosmenskog obogaćenog rada, uz pomoć učiteljica Branke Damnjanović i Jelene Ranković, pravila su razne ukrasne predmete koji su prodavani na Novogodišnjem bazaru. Prema rečima Branke Damnjanović, prikupljena sredstva namenjena su za potrebe šestoro dece sa posenom potrebom iz rogačičke škole.

Detalj sa Novogodišnjeg bazara u rogačičkoj školi

 Milan Andrić / Zlatiborske Novine