Subota, 6. oktobar biće velik dan za članove Ansambla igara i pesama Oro iz pariskog predgrađa Bobinji, a obeležiće ga druženje sa folklorašima KUD Čajetina Zlatibor.

Na koncertu nazvanom „Oro se vije“ zaigraće i kulturno-umetnička društva iz Pariza „Abrašević“, Izvor i Mladost, zatim „Sveti Nikola“ iz Pjerfita i grčka grupa Partenon.

– Koncert je namenjen svima koji žele da uživaju u ritmu folklora sa Balkana. Posle svečanog programa orkestar Saše Busurca biće neumoran kako bi se svi gosti, publika i mi domaćini razigravali, raspevavali i družili u istom kolu – tako ovo veče najavljuje Nikola Branković, od najranijeg detinjstva opčinjen folklorom, dugogodišnji nezamenljivi igrač, a danas predsednik KUD-a Oro.

Etno-koncert pod naslovom „Oro se vije“ održava se uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova, što je jedna od dodatnih potvrda kvaliteta ovog uzornog kolektiva koji se sve više omasovljuje i sve češće, uz salve aplauza, prikuplja nagrade, pohvale i odlične kritike.

Zato, zemljaci, dođite, dovedite prijatelje Francuze i druge! Uživaćete! Mesta ima za svakoga, a Nikola Branković dadaje uz pozivnicu:

– Biće naših čuvenih ćevapa i potoka pića!

Koncert je na adresi: Salle Max Jacob, 35 rue de Vienne, 9300 Bobigndž

Ulaz je otvoren od 20 časova, a cena ulaznice 10 evra.

O. Đ. – Vesti Online

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.