Održana je dvadeset treća sednica SO Požega

Dvadeset treću sednicu SO Požega je obeležilo nekoliko odluka medju kojima se istakla ona koja je bila vezana za budžet, a koja je zapravo bila odluka o rebalansu budžeta.

Ovom odlukom su opredeljena sredstva u iznosu od 20 miliona dinara za javni prevoz, zatim 5 miliona dinara za nabavku odgovarajućeg kotla za potrebe osnovne škole „Emilija Ostojić“ kao i nešto više od 1.700.000 hiljada dinara za funkcionisanje izdvojenih, mešovitih odeljenja predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, u nekoliko sela požeške opštine. 

Dok su odbornici bili nezadovoljni nedolaskom predstavnika JP DUBOKO, koji su trebali da obrazlože poslovanje ovog preduzeća u prvoj polovini ove godine, nisu izglasali izveštaj o radu, na drugoj strani su isti Izveštaj JP RZAV – jednoglasno usvojili.

Pored ovoga, doneto je nekoliko odluka o imenovanju članova upravnih odbora, uglavnom iz redova PUPS-a, koji je do sada bio nešto manje zastupljen u ovom delu vlasti.

Konačno, pred odbornicima se našlo još nekoliko tačaka dnevnog reda, a u radu opštinskog parlamenta ni ovoga puta nisu učestvovali odbornici iz redova opozicije.

Ono što je bilo upečatljivo jeste zadovoljstvo odbornika i pohvale opštinskom rukovodstvu, da je skupština izgledala onako kako bi trebalo i kako to Zakon nalaže.

Požega Online