Održana 62. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj zasedali su 29. novembra po 62. put u ovom sazivu. Na dnevnom redu našlo se sedam tačka, koje su pribojski većnici bez mnogo rasprave jednoglasno prihvatili.

Iako je u Opštini Priboj vidan sve veći napredak, i u prometu nepokretnosti, odnosno da se beleži postepen ali stalni rast što je rezultat evidentnog ekonomskog oporavka i otvaranja novih radnih mesta, stav Opštinskog veća je, da prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu 2020. godinu ostane ista kao i prethodnih godina.

Članovi Opštinskog veća bili su mišljenja da su usvojene cene zaista niže u odnosu na realno stanje na tržištu, ali su svojom odlukom želeli da, prvo, većim nametima ne otežavaju svojim građanima život, i drugo, da ovako prikladnom odlukom, između ostalog, pospeše dolazak novih investitora u Priboj koji će otvarati nova radna mesta, zapošljavati naše sugrađane, čime će standard u našoj lokačnoj samoupravi biti podignut na još veći nivo.

Najbolji pribojski studenti i naredne godine povodm Dana opštine mogu očekivati novčane nagrade. Članovi OV Opštine Priboj danas su doneli odluku o raspisvanju Konkursa za dodelu nagrada talentovanim studnetima. Uslovi konkursa su ostali isti kao i prthodnih godina – da su studneti najmanje treće godine osnovnih akademskih studija ili su studenti master akademskih studija, da su redovno upisivali godine studiranja na teret Budžeta Republike Srbije, da su u dosadašnjem studiranju imali prosečnu ocenu najmanje 9,00, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Priboj najmanje pet godina i da nisu u radnom odnosu.

Kao i ranijih godina ovom stimulativnom merom merom lokalne samouprave biće obuhvaćeni i najbolji studenti iz bratske opštine Prilužje na Kosovu i Metohiji.

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj na današnjoj sednici dali su i saglasnost PU Neven za otvaranje nove jaslene grupe u objektu Vrtića Vodovod, a u Neven odobreno je i produženo radno vreme do 16,30 sati, umesto do dosadašnjih 16 sati.

Članovi Opštinskog veća Priboj danas su dali i saglasnost na zahtev profesionalnog upravnika stambene jedinice Limska 31 na visinu troškova sa kojima stanari učestvuju u finasiranju održavanja zgrade, a kada je u pitanju žalba jednog našeg sugrađanina na Rešenje Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove o uklanjanju privremenog objekta, Veće je ponovo podržalo stav Opštinske Službe, kojim se vlasniku nalaže uklanjanje privremenog objekta sa navedene lokacije.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

Zlatiborske Novine