Obeležen Dan penzionera

Dan penzionera opštine Bajina Bašta, 12. septembar, obeležen je  polaganjem cveća na partizanski spomenik na Trgu „Dušana Jerkovića“, dodelom pehara najuspešešnijim ekipama u Drinskom kupu i višesatnim družnjem uz ručak, pesmu i muziku u velikoj sali Tomeksa. Učešće su uzeli penzioneri Srebrenice, Bratunca, Šekovića, Vlasenice, Milića, Ljubovije, Čajetine, Užica, Šapca, Bajine Bašte  i Udruženje UBNOR-a iz Bajine Bašte.

Cveće na spomenik položile su delegacije bajinobaštanskog Udruženje penzionera, PUPS-a i UBNOR-a. O prvom oslobođenju Bajine Bašte od fašista 1941. godine, koje se dogodilo 12. septembra, govorio je Ratomir Matić.

Predstavnici PUPS-a polažu cveće

 Mnogobrojne goste i domaćina u sale Tomeks pozdravili su predsednik Udruženje penzionera Bajina Bašta Nedeljko Rakić i član Upravnog odbora  Božidar Aleksić. Potom su presdstavnici udruženja penzionera iz Šapca i Čajetine uručili prigodne poklone domaćinu.

Spasoje Ilić, idejni tvrorac Drinskog kupa za penzionere i predsednik Odbora za sportt i rekreaciju pri Udruženju penzionera Bajina Bašta, uručuo je pehare najboljim ekipama u tom takmičenju. Dobili su ih Bajina Bašta, Bratunac  i Vlasenica..

Nedeljko Rakić i Božo Alksić pozdravljaju goste

Hvala svima koji su došli da se družimo na Dan penzionera opštine Bajina Bašta. Druženje je proteklo u divnoj atmosferi. Želim da pohvalim svih 10 opština sa desne i leve obale Drine za učešće u Drinskom kupu-kaže prvi čovek UP Bajine Bašta Nedljko Rakić.

Autor / Foto: M. Andrić