Novi detalji hapšenja bivšeg predsednika SO Nova Varoš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su danas dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Prema informacijama do kojih smo došli, policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (1972), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita“ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, postoji osnovana sumnja da su tokom 2014. i 2015. godine D.P. i bivše odgovorno lice DOO „ Energija Zlatar„ iz Nove Varoši, a za kojim pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju koji je u dogovoru sa R.G. odgovornim licem privrednog društva „ Quiddita „ protivzakonito dodelili ugovor u ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe Opštine Nova Varoš.

Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „ Quiddita„ pribavili protivpravnu imovinsku korist. Kako je javila agencija Rina, ranije danas uhapšen je i bivši predsednik Opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga.

Prema nezvaničnim informacijama, Dimitrije Paunović se tereti za zloupotrebu službenog položaja u Privrednom društvu “Energija DOO” koje radi pod ingerencijama lokalne samouprave. Inače, ovo je samo jedno u nizu hapšenja u Zlatiborskom okrugu u poslednjih nekoliko meseci..

Zlatiborske Novine / Irfan Ličina / Foto: Zoran Lončarević