Novi asfalt posle 43 godine

Preduzeće „Putevi Zlatar“ početkom nedelje započelo je rekonstrukciju kolovoza Presvlače rupe i zakrpe slojem asfalta od deset santimetara puta prema Rastokama kroz Komarane, na deonici od trafostanice do iza Toljića useka, dugoj 1,2 kilometra.

Novim asfaltom put se presvlači posle 43 godine od gradnje. Trasa je probijena u vreme podizanja HE Uvac“ (1974-1979), koja je puštena u rad 15. novembra 1979. godine

Uz letošnje radove kroz Akmačiće, put od Nove Varoši preko brane na Rastokama prema Božetićima, Javoru i Ivanjici, dobija 2,5 kilometara nove podloge od desetak santimetara, finansirane iz kase Elektroprivrede Srbije. Najavljeno je krpljenje udarnih rupa, a najviše muka vozačima zadaje deonica u zaseoku Šaponjići, kod poslednjih kuća na obodu Uvačke klisure.

Meštani sela oko Uvca očekuju nastavak radova iduće godine, a za obnovu će ubrzo biti „zrele“ i neke deonice prema Božetićima. Put je, inače, jedina veza sedam podjavorskih sela sa centrom opštine i od velikog značaja za više privrednih grana.